pl en de
hotel polanin
hotel restauracja szkolenia spa

Bankiety

Restauracja "Zielona Oliwka" oferuje bogate menu.
Podczas bankietów, imprez okolicznościowych serwujemy dania kuchni polskiej, przyrządzone tradycyjnie i ze smakiem.
Podczas spotkań biznesowych i towarzyskich serwujemy także różnorodne zakąski w formie bufetów zimnych.

Posiadamy również ofertę bardziej wykwintnych dań z kuchni polskiej oraz dań z kuchni śródziemnomorskiej,
włoskiej, chińskiej i innych, które można wkomponować w tradycyjnie przygotowane
propozycje menu według życzenia klienta.

poniżej dwie propozycje menu na uroczystą kolację

Wersja 1 – 38,00 zł/os

Na gorąco / w bemarze:
Kurczak po bostońsku z curry i ananasem
Zimne przekąski:
Sałatki:
Mozarella z pomidorami i świeżymi ziołami
Sałatka grecka
Sałatka żydowska z ziemniakami i wędzonym boczkiem
Dania jarskie, rybne i mięsne:
Jajka nadziewane farszem pieczarkowym i mięsnym
Wybór serów i wędlin
Ziemniaczane placuszki z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
Świeże warzywa
Pieczona karkówka z borówkowym sosem
Pieczywo mieszane / masło /dodatki
Deser:
Deser sułtański
Sałatka z owoców tropikalnych
Napoje:
Sok owocowy, woda mineralna
Kawa, herbata + dodatki


Wersja  2 – 45,00 zł/os


 Na gorąco / w bemarze:
Zraziki wieprzowe w sosie
Żurek na zakwasie z jajkiem
Zimne przekąski:
Sałatki:
Tradycyjna sałatka jarzynowa, Sałatka gyros
Dania jarskie, rybne i mięsne:
Wybór serów i wędlin, Świeże warzywa
Jajko w gniazdku z wędzonego łososia, Szparaga zawijana w szynkę
Koktajlowe pomidorki z farszem fromage
Pieczywo mieszane / masło / dodatki
Deser:
Sernik z rodzynkami
Babeczki z różanym nadzieniem
Napoje:
Sok owocowy, woda mineralna
Kawa, herbata + dodatki

1 2b 3b 4b 6b 7b 8b 10b bankiet stół1
hotel